Ureditev okolice vrtca ob dnevu zemlje

Letošnji mednarodni dan Zemlje, ki smo ga obeležili 22. aprila 2024, je potekal v znamenju pozivov k življenju brez plastike. Tudi v vrtcu Horjul smo pozornost namenili ozaveščanju o škodi, ki jo prekomerna uporaba plastike naredi materi Zemlji in njenim uporabnikom.

V petek, 19. aprila, smo v vrtcu urejali igrišča in okolico vrtca. Pri urejanju so sodelovale vse skupine otrok, z izjemo najstarejših otrok, ki so se udeležili letovanja. Otroci so že takoj po zajtrku zavihali rokave ter pričeli s čiščenjem in urejanjem igrišča ter okolice.

Najmlajši otroci so s pomočjo vzgojiteljic pospravili terase, brisali stole, mize, klopi, okenske police in ograje. Uredili so igrače, pometli po tleh in z zanimanjem opazovali vzgojiteljice med brisanjem tal. Z grabljicami so pograbili kamenčke s trave ob peskovniku, pri čemer so pokazali veliko moči.

Starejši otroci so urejali vrtno lopo. Pospravili in uredili so igrače, ki jih uporabljajo pri igri v peskovnikih (lopatke, grabljice, vedra, cedila …) in na igrišču. Odpravili so se tudi na vrtčevsko parkirišče in za ograjo vrtca, kjer so pobrali smeti. Odpadke so pozneje razvrstili v ustrezne zabojnike.

Otroci skupine Kresnice so v prozorni posodi izdelali hotel za deževnike. Ugotovili so, da deževniki grizljajo odmrle liste in organske odpadke ter tako ustvarjajo rodovitno zemljo. Spoznali so, da lahko mi, podobno kot deževniki, pripomoremo k urejanju in čiščenju okolice.

Trudimo se biti skrbni in odgovorni prebivalci Zemlje prav vsak dan.

Š. M.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 28)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost