Bučijada znova pričarala poseben večer

Praznik bučijade je poseben dan v letu, ko se ob mraku zberemo otroci, starši in zaposleni vrtca ter skupaj praznujemo jesen.

Z otroki smo se v dopoldanskem času po skupinah pogovarjali o različnih vrstah buč, kje zrastejo in zakaj vse jih lahko uporabimo. Nekateri so jih tudi spekli in poizkusili. Vsaka vzgojiteljica je za svojo skupino priskrbela bučo, ki smo jo z otroki izrezali. Ven smo pobrali semena in jih shranili, da jih bomo posadili za naslednje leto.

Nalogo pa so dobili tudi starši in otroci – vsak naj bi doma izrezal umetnino in jo prinesel na bučni večer. Ideje so bile res posebne: Pujsa Pepa, mravlja, zaljubleni parček, avto, Miki Miška, čmrlj … Ko se je večerilo, smo prižgali svečke in čakali na prve obiskovalce in manj kot je bilo svetlobe, bolj čarobno je postalo – buče so se smejale skozi svoja odprta (strašna) usta, mežikale z očmi in nas navduševale. Otroci so se podili po parkirišču, med bučami ter uživali v temnem večeru. Podružili in poklepetali pa smo tudi odrasli in večer nam je vsem zagotovo ostal v lepem spominu.

 

K. Ž.

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 2)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost