Okrog Luparjevega griča

V sredo, 20. 9. 2023, smo se v sodelovanju s Planinskim društvom Horjul odpravili na prvi planinski izlet okrog Luparjevega griča.

Za prvi pohod smo se odločili za malo lažjo pot. Ob 9. uri smo se iz vrtca odpravili skozi Horjul, po strmi asfaltni poti za cerkvijo, dokler nas v svoj objem ni sprejel gozd. Rahlo obarvani listi so nam povedali, da prihaja jesen in kostanjeve ježice, ki smo jih srečevali na poti, smo že povezali z nabiranjem in pečenjem kostanja. Stezica z občasno spolzkimi tlemi nas je popeljala mimo ograde s konji, kjer smo se za kratek čas ustavili, nato pa pot nadaljevali do razpotja za Koreno nad Ramovšem. Tu smo naredili postanek za malico, nato pa smo se po cesti mimo Ramovša odpravili nazaj proti vrtcu.  Na poti smo se ustavili pri rezervoarju za vodo, iz katerega je Horjul najprej dobival vodo, nato pa smo si ob vznožju hriba ogledali še vrtino, iz katere sedaj dobimo vodo. Ob 11.30 smo se vrnili v vrtec, kjer nas je že pričakalo kosilo.

Ta dan se je sonce bolj sramežljivo skrivalo za oblaki, tako da ni bilo prevroče. Se pa že veselimo novih pohodov in odkrivanja čarov jeseni.

 

Barbara Čepon

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 6)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost